מתכונים

פולנטה כבדים וצ'יפס פלנטיין (אסף גרניט)

סוג מתכון: פולנטה כבדים וצ'יפס פלנטיין (אסף גרניט) | זמן הכנה: | רמת קושי: בינוני

פולנטה
:
2 קלחי תירס גליל 
ענף תימין
כף יין שרדונה
מלח

אופן ההכנה:
מבשלים את התירס (לאחר גילוח הקלח) במים על אש נמוכה.
מוסיפים ענף תימין מפורק, כף יין ומלח.
אחרי שהתירס רך ומתפרק, מסננים מתוך מסת המים (חשוב! לא לזרוק את הנוזלים),
מעבירים את התירס בבלנדר ומוסיפים נוזלים מהמסה - עד שנוצר קרם חלק.

כבדי עוף:
1 בצל
150 גרם כבדים נקיים
שן שום
3 כפות סילאן
3 כפות יין אדום
מלח ופלפל
שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים את המחבת, ולאחר שהמחבת רותחת מוסיפים את שמן 
הזית. מטגנים בצל ושום פרוס עד להשחמה. מוסיפים את הכבדים וחורכים אותם.
מוסיפים את היין האדום ולאחר מכן את הסילאן, עד לקרמול הכבדים.
מחכים למידת העשייה הרצויה ומערבבים לקבלת רוטב סמיך.

צ'יפס פלנטיין:
1 פלנטיין
קמח מתובל (קמח לבן, זרעי שומר, זרעי כוסברה, פפריקה מתוקה)

אופן ההכנה:
מקלפים את הפלנטיין, חותכים לצורת צ'יפס דק
מצפים בקמח מתובל.
מרתיחים את השמן ומטגנים את הצ'יפס עד לקבל צבע זהוב.

הרכבת המנה:
מניחים את הפולנטה, מעליה את הכבדים ומפזרים את הצ'יפס מלמעלה