מתכונים

מתכונים - טורטיית בריאות

טורטיית בריאות

סוג מתכון: כשר חלבי | זמן הכנה: 60 דק' | רמת קושי: קל
מצרכים:
לטורטייה
500 גרם קמח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
250 מ"ל מים פושרים
כף מלח
 
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המערבל, את כל החומרים, למעט המלח ומתחילים לעבד, במהירות בינונית. לאחר כדקה, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד, במשך 7 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה ששומנה קלות, מכסים ומניחים להתפחה של עשרים דקות.

מחלקים את הבצק לשמונה פיסות, יוצרים מהן כדורים, מניחים על גביי נייר אפייה ומכסים. מתפיחים שנית, למשך רבע שעה נוספת.
מחממים היטב מחבת בעלת תחתית כבדה. ניתן להשתמש גם במחבת פסים.
מרדדים כל כדור בצק לעלה דק. מניחים על המחבת החמה, ללא צורך בשימון. לאחר כשתי דקות, הופכים את הטורטייה וממשיכים לצרוב גם את הצד השני, במשך שתי דקות נוספות.
עורמים את הטורטיות על גבי צלחת ומכסים במגבת, לשמירה מפני ייבוש.

למילוי:
סלסה של עגבניות
טבעות אבוקדו ברוחב 1/2 ס"מ
גבינת מוצרלה מגוררת
פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מחממים את הטוסטר. חוצים כל טורטייה לשתיים. מורחים על צידה האחד מהסלסה, מניחים פרוסות אבוקדו, מפזרים מגבינת המוצרלה המגוררת וזורים מעט פלפל גרוס. סוגרים בעזרת מחצית הטורטייה השנייה ומעבירים אל הטוסטר.
רצוי להניח נייר אפייה, לשמירה על ניקיון הטוסטר.
מומלץ להגיש עם ירקות טריים.