מתכונים

שייק בננה בריאות - גליל שוק מקומי

שייק בננה בריאות

סוג מתכון: שייק בננה בריאות | זמן הכנה: 5 דקות | רמת קושי: קל מאוד
מצרכים:

2 בננות מקולפות (אפשר קפואות)
1 כוס חלב שקדים או חלב סויה
1 עד 2 כוסות (225 עד 450 גרם) תרד (אופציונלי)
1 כף (15 גרם) חמאת בוטנים
1 כפית (5 גרם) דבש
1 כפית (3.5 גרם) זרעי צ'יה (אופציונלי)
5 עד 6 קוביות קרח


הוראות הכנה:

יוצקים את חלב שקדים לתוך בלנדר או מעבד מזון. אם אתם לא מוצאים חלב שקדים, אתם יכולים לעשות בעצמכם על ידי טחינה במעבד מזון של 1 כוס (240 מ"ל) של מים ½ כוס (70 גרם) של שקדים.
מוסיפים את התרד וממלאים אותו בחלב שקדים. ייתכן שתצטרכו לטחון כמה פעמים, שכן עלי תרד יכולים להיות מסובכים כדי להתמזג עם מרכיבים אחרים.  וודאו שהתרד מעורבב לחלוטין עם חלב השקדים. ערבוב התרד ייתן לכם משקה חלק יותר בסופו של דבר. אל תדאגו, לא תטעמו את התרד אחרי ההוספה זה יהפוך את הגוון לחלקלק ומעניין ובפרט שיש בו כל כך הרבה מרכיבים בריאותיים ומזינים.

מקלפים את הבננה ומכניסים אותה למעבד מזון. לקבלת שייק סמיך, אתם יכולים להשתמש בבננה קפואה במקום. בשלב זה, אתם יכולים גם להוסיף 5 עד 6 קוביות קרח; זה יגרום לשייק הבננה שלכם להיות קר וסמיך יותר.

לאחר מכן, מוסיפים את חמאת הבוטנים והדבש. לקבלת תוספת סיבים, אפשר להוסיף כמה זרעי צ'יה (Chia). כמו כן, נסו להשתמש בחמאת בוטנים חלקה ורגילה במקום סוג Chunky או כזאת עם שברי בוטנים. השייק יהיה סמיך אך גם מזיג ושתיא וזאת התוצאה המתבקשת. לבריאות!