מתכונים

ריזוטו פתיתים עם קרם אבוקדו וברוקולי (אסף גרניט)

סוג מתכון: ריזוטו פתיתים עם קרם אבוקדו וברוקולי (אסף גרניט) | זמן הכנה: | רמת קושי: בינוני




מרכיבים:
חצי ראש ברוקולי גליל
1 אבוקדו גליל
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מבשלים את הברוקולי בשמנת על אש נמוכה.
טוחנים את השמנת עם הברוקולי ומוסיפים את האבוקדו, 
עד לקבלת מרקם סמיך.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

ריזוטו פתיתים:
1 כוס פתיתים
1 בצל
1/2 ראש ברוקולי גליל (מחולק לפרחים)
1/2 כרישה חתוכה
3 כפות קרם אבוקדו-ברוקולי
קוביית חמאה (25 גרם)
50 גרם פרמז'ן מגורד
פילה מוסר
שקדים קלויים שבורים
1/2 לימון
עלי תימין
עלי מרווה
צ'ילי

אופן ההכנה:
מטגנים את הפתיתים בשמן, מוסיפים את הבצל הלבן, 
הברוקולי והכרישה. אחרי צריבה קלה מוסיפים ציר ירקות
או מים, עד שמגיעים למצב של 95% בישול.
מוסיפים את קרם האבוקדו-ברוקולי, מוסיפים חמאה ופרמז'ן
ומורידים מהאש תוך כדי ערבוב (חשוב! לא לערבב את הפתיתים
כלהזמן).
צורבים את המוסר, מוסיפים מיץ לימון, עלי מרווה, תימין וצ'ילי.

הרכבת המנה:
מניחים את הריזוטו בצלחת ומעליו את המוסר, מלמעלה
מפזרים שקדים ונגיעה של שמן זית.