מתכונים

מתכונים - מתכון סושי

סושי

סוג מתכון: כשר פרווה | זמן הכנה: 60 דק' | רמת קושי: מורכב
מצרכים:
2.5 כוסות אורז לסושי
3 כוסות מים
לתחמיץ
1/2 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
מחצלת
חבילת אצות נורי
 
אופציות מילוי:
אבוקדו. קלוף, מגולען ופרוס לרצועות אורך דקות
מלפפון. קלוף, פרוס לרצועות אורך וללא הליבה
גזר. קלוף וחתוך לרצועות דקות (ז'וליינים)
קנפיו (רצועות דלעת כבושות)
ג'ינג'ר כבוש
נתחי סלמון נא / מעושן / מאודה 
נתחי טונה נאה / מעושנת 
בצל ירוק. מנוקה ופרוס לאורך, לחצי
עירית

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז, מספר פעמים, עד שמי השטיפה נותרים צלולים. מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים את המים. מבשלים את האורז על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי מספר דקות. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר (חשוב מאד) וממשיכים לבשל, במשך עשר דקות נוספות. מוודאים שהמים נספגו באורז, מכבים את הלהבה ומניחים לאורז, בתוך הסיר המכוסה, משך חמש דקות נוספות. מעבירים את האורז לקערה.
בסיר קטן, מחממים את מרכיבי התחמיץ, על להבה בינונית, עד שהסוכר והמלח נמסים. שופכים בעדינות את התחמיץ על האורז ומערבבים בעדינות, בעזרת כף עץ. מניחים בצד להצטנן. חשוב מאד, שלא להכניס למקרר. האורז יהפוך דייסתי.
מניחים על גביי המחצלת אצה, כשצידה המחוספס כלפיי מעלה.
בידיים רטובות, לוקחים חופן אורז ויוצרים ממנו כדור. מפזרים את האורז בשכבה אחידה, על גבי האצה, תוך שמשאירים רצועה בעובי של כשני סנטימטר, בקצה המרוחק של האצה.
מניחים רצועות של אבוקדו, מלפפון ועירית על הקצה הקרוב אלינו, של האצה. יש להקפיד להניח את הרצועות באופן אחיד, לכל הרוחב. 
נעזרים במחצלת ומתחילים לגלגל את הרול מהקצה הקרוב אלינו והלאה, תוך כדי הידוק. השוליים שהשארנו, יסייעו לסגירת הרול. עכשיו, כשהרול מוכן, נעזרים בסכין חדה, ללא שיניים וחוצים את הרול לשתי פיסות רוחב. כל מחצית רול, ניתן לחתוך לשתיים, או שלוש פיסות נוספות, לפי העדפה.