מתכונים

מתכון ללחם אבוקדו

לחם אבוקדו, בצל וגרעינים

סוג מתכון: אפייה | זמן הכנה: 90 ד | רמת קושי: בינוני
מצרכים:
350 מ"ל מים פושרים
1 כף סילאן
1 כף שמרים יבשים
500 גרם קמח
מחית חלקה מחצי אבוקדו
2 כפות שבבי בצל
כף מלח
15 גרם גרעיני חמנייה
15 גרם גרעיני דלעת

אופן ההכנה:
מחממים תנור, לחום של 220 מעלות צלזיוס. 
שמים בקערת המערבל, את המים, הסילאן והשמרים. מפעילים את המערבל, במהירות איטית ומוסיפים את הקמח. מגבירים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את מחית האבוקדו ושבבי הבצל.
מעבדים למשך כדקה ומוסיפים את המלח והגרעינים. ממשיכים לעבד את הבצק למשך שמונה דקות נוספות. 
מעבירים את הבצק לקערה ששומנה קלות, מכסים ומתפיחים למשך כשעה. 
מחלקים את הבצק לשניים, לשים מעט ומעבדים לצורת כיכר. מניחים את הכיכרות בתבנית אפייה, על גביי נייר אפייה. חורצים בבצק וזורים מעט קמח, על כל כיכר. מכסים את התבנית ומתפיחים שנית, למשך כארבעים דקות. 
מסירים את הכיסוי ואופים את כיכרות הלחם, במשך עשרים דקות. הופכים את כיכרות הלחם וממשיכים לאפות אותן, במשך עשר דקות נוספות.