מתכונים

כיסונים ממולאים בפרגיות עם סלט אבוקדו טרי ופומלה (ישראל אהרוני)

סוג מתכון: כיסונים ממולאים בפרגיות עם סלט אבוקדו טרי ופומלה (ישראל אהרוני) | זמן הכנה: | רמת קושי: בינוני


מצרכים לכיסונים:
לבצק:
2 כוסות קמח
מלח
כ 3/4- כוס מים חמים
מערבבים, לשים לבצק חלק, עוטפים ומניחים לחצי שעה לפחות.
למילוי:
300 גרם פרגיות טחונות
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
שן שום קצוצה דק
כפית ג'ינג'ר קצוצה דק
2 פטריות שיטאקה שהושרו במים חמים למשך כ- 20 דקות, קצוצות דק
כף סויה
מעט שמן שומשום
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים לתערובת אחידה. מרדדים את הבצק דק וחותכים
לעיגולים עם חותכן (צריך סט חותכנים). שמים מילוי במרכז,
ומקפלים לכיסונים. מחממים שמן במחבת טפלון גדולה
ומטגנים את בסיס הכיסונים עד להזהבה. מוסיפים מים למחבת
ומכסים כחמש דקות, מסירים את המכסה ומניחים למים להתאדות.
מערבבים כף קמח עם כוס מים ויוצקים לתחתית המחבת ליצירת
"תחרה" פריכה. מגלישים לצלחת הגשה.

מצרכים לסלט אבוקדו ופומלה:
1 אבוקדו גליל חתוך לקוביות
1 פומלה גליל מופרדת לפלחים ללא ציפה
2 בצלי שאלוט פרוסים
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות בצלי שאלוט פריכים
לרוטב:
2 כפיות דבש
2 כפות סויה
כפית שמן שומשום
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות גינג'ר
מלח, פלפל גרוס