מתכונים

דג מטוגן בסויה, ג'ינג'ר, צ'ילי וליים (ישראל אהרוני)

סוג מתכון: דג מטוגן בסויה, ג'ינגר, צ'ילי וליים (ישראל אהרוני) | זמן הכנה: | רמת קושי: בינוני


מצרכים:
2 פילה דג לבן (סוג הדג על פי המצאי)
שליש כוס קמח
מלח, פלפל

לרוטב:
3 כפות שמן
מיץ משני ליים גליל
2 שיני שום חתוכות לרצועות דקות
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקיקות
2 בצלי שאלוט פרוסים
חצי כפית פלפל סצ'ואן כתוש
צ'ילי אדום קצוץ
כף שעועית שחורה
רבע כוס סויה
רבע כוס מירין
רבע כוס מים
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפיות שמן שומשום

הכנה:
חורצים את הדג לא על צד העור לשתי וערב. מערבבים קמח, מלח
ופלפל ומקמחים את הדג. שמים את השמן במחבת, מטגנים
בה שום, בצל, ג'ינג'ר וצ'ילי. מוסיפים שעועית שחורה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הנוזלים ומבשלים דקה. מטגנים את הדגים טיגון עמוק כחמש
דקות, ומסננים. מניחים על צלחת, יוצקים מעל