מתכונים

מתכונים - ארניצ'יני אבוקדו ומוצרלה

ארניצ'יני אבוקדו ומוצרלה

סוג מתכון: כשר חלבי | זמן הכנה: 45 דק' | רמת קושי: בינוני
מצרכים:
לאורז:
1/2 1 כוסות אורז ארבוריו
2 כוסות מים
1 כף חומץ אורז
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי:
3/4 אבוקדו, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1/2 * 1/2 ס"מ
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות של 1/2 * 1/2 ס"מ
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפיות מיונז
מעט פלפל גרוס

לציפוי: פירורי לחם
 
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז מספר פעמים, עד שהמים צלולים. מעבירים אל הסיר את האורז, המים וחומץ האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשמונה דקות, עד שהמים נספגים באורז. האורז צריך להישאר מעט "אל דנטה" (נגיס, אך לא רך מדי). מעבירים את האורז לקערה ומצננים מעט. מוסיפים לקערה את גבינת הפרמז'ן, הביצה הטרופה, המלח והפלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים תיבול.
בעזרת ידיים לחות, קורצים מן האורז כדור בקוטר שלושה סנטימטרים. משטחים אותו על כף היד ומניחים במרכזו כפית מן המילוי. סוגרים שנית לכדור ומצפים בפירורי הלחם.
מטגנים בשמן עמוק וחם את הכדורים, רק עד להזהבה קלה מאד (כשלוש דקות).