מתכונים

אטריות אורז עם בקר טחון וברוקולי (ישראל אהרוני)

סוג מתכון: אטריות אורז עם בקר טחון וברוקולי (ישראל אהרוני) | זמן הכנה: | רמת קושי: בינוני


אטריות האורז מגיבות נהדר לטיגון בשמן עמוק וחם. כמה
שניות בשמן, כעשר שניות, והן מתנפחות ונעשות פריכות
ואווריריות. הן מקבלות בקלות את הטעמים של כל מה שיבוא עליהן.

מצרכים:
רבע חבילת אטריות אורז רחבות
3 כפות שמן
300 גר' בשר בקר טחון
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ 4- ס"מ.
1 ברוקולי גליל מופרד לפרחים, חלוט

לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב הוי סין
3 כפות יין אורז
כף סוכר
מלח, פלפל, מעט שבבי צ'ילי חריפים
כפית שמן שומשום

הכנה:
שוברים את האטריות לחצי. מטגנים חופן קטן בכל פעם, בשמן
עמוק וחם למשך כעשר שניות עד שהאטריות מתנפחות ונעשות פריכות
לגמרי. מוציאים ומעבירים לכלי הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
שמים את השמן בווק או במחבת רחבה וכשהוא חם מאד, מטגנים בו את השום,
הג'ינג'ר, ובצלי השאלוט כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים
ומערבבים כשתיים-שלוש דקות עד שהבשר משחים.
מוסיפים את הברוקולי והבצל הירוק ומערבבים כשתי דקות.
יוצקים פנימה את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כדקה.
שמים מהתבשיל על האטריות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.