מתכונים

מתכון אבוקדו בטמפורה - גליל שוק מקומי

אבוקדו טמפורה

סוג מתכון: טיגון | זמן הכנה: 15 דק' | רמת קושי: קל
המתכון האולטימטיבי, כשאין סבלנות להמתין עד שהאבוקדו יבשיל.
מצרכים:
2 יחידות אבוקדו מוצקים
לבלילת הטמפורה:
3/4 כוס קמח
3 כפות קמח טפיוקה (אפשר להשתמש גם בקורנפלור)
1/2 כפית מלח
1 כוס מים

אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים היטב את כל חומרי הטמפורה לבלילה חלקה.
קולפים את האבוקדו ופורסים אותו, לטבעות ברוחב של סנטימטר.
מחממים היטב שמן לטיגון עמוק. אפשר לבדוק אם השמן הגיע לטמפרטורה המתאימה, על ידי הכנסת כף עץ פנימה. כאשר נוצרות בועות קטנות מסביב לכף, ניתן להתחיל לעבוד.
טובלים כל טבעת אבוקדו בבלילה וממתינים מספר רגעים לנזילת העודפים. מעבירים אל השמן החם ומטגנים כשתי דקות מכל צד, עד להזהבה ממש קלה.
הצעת הגשה: מטפטפים מעל לטבעות המוכנות, מעט לימון ובוזקים קמצוץ של מלח גס.