כתבות וחדשות

חזור

"להפשיט תפוז"

08/08/2017
קשה לעמוד בפני הפיתוי של תפוזים טריים שנקטפו זה עתה מהעץ. ניתן להבחין בקלות בחיות המתפרצת, בצבעם המגרה ואפילו לדמיין את המיץ שנוכל להפיק מהם. רגע לפני שאתם ממהרים להפשיט את התפוז, להשליך את קליפותיו לאשפה ולהתמקד בפלחיו העסיסיים של הפרי, עצרו לרגע אחד ותיהנו ממתכון נוטף סוכר על בסיס קליפות התפוז ב-10 שלבים פשוטים:

1.      שימו את קליפות התפוז בסיר גדול במים והרתיחו אותם. 
2.      הניחו למים להתקרר כחצי שעה, ולאחר מכן שטפו היטב במים קרים. 
3.      חיזרו על הפעולה פעמיים 
4.      סננו את הקליפות מהמים וחיתכו אותן לרצועות.
5.      שימו כ- 3 כוסות סוכר בסיר והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
6.      הוסיפו לסיר את רצועות הקליפה וערבבו.
7.      המשיכו לבשל על אש קטנה, ללא מכסה, עד לספיגתו המלאה של הסירופ בקליפות.
8.      הורידו את הקליפות והשאירו אותן להתייבש למספר שעות, וכשהן יתייבשו פזרו עליהן כוס סוכר.
9.      ערבבו את הקליפות בשכבת הסוכר והניחו להן להתייבש באוויר למספר שעות נוסף.
10.    תיהנו והתענגו מקליפות תפוז מסוכרות שניתן להקפיא ולאכול בכל עת. 

בתיאבון!