חזור
מספר עובדות על האבוקדו
08/08/2017
- עץ האבוקדו הוא גדול ותדיר.
- מוצאו של האבוקדו באזורים הטרופיים של אמריקה המרכזית ומקסיקו.
- בתחילת המאה העשרים, החלו לנטוע אבוקדו כמטע מסחרי.
- עצי האבוקדו הגיעו לארץ ישראל בתחילת שנות ה- 20 וחלקם קיימים עד היום ומניבים פרי, בבית הספר החקלאי "מקווה ישראל".
- רק בשנות ה- 50, החלו לנטוע בישראל אבוקדו בהיקף ניכר. בשנת 1983 הגיעו שטחי האבוקדו בישראל ל- 120,000 דונם.
כיום, כ -50% מיבול האבוקדו בישראל נשלח ליצוא. בשוק המקומי גדלה צריכת האבוקדו משנה לשנה.
- האבוקדו פורח וחונט בחודשי הקיץ, הקטיף והשיווק מתבצעים לאורך כל השנה בהתאם לזנים השונים .
- זני האבוקדו העיקריים הגדלים בישראל: אטינגר, פוארטה, האס וריד .
- הפרי מוכן לקטיף כששיעור השומן בו מגיע ל 9% ומעלה .
- האבוקדו מצטיין בשיעור משמעותי של שמן ( 10%-18% ) והוא נוח לעיכול .
- האבוקדו עשיר בוויטמינים A ומשפחת B, נטול כולסטרול לחלוטין! הוא מקור מצוין לוויטמין E ולסיבים תזונתיים.
- האבוקדו מסייע להורדת רמת הכולסטרול בדם.
- האבוקדו הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ומתאים להכנת מנות רבות החל ממרקים דרך סלטים, תוספות לבשר ודגים ועד לקינוחים .
- הצריכה השנתית הממוצעת של אבוקדו בישראל הינה כ 5 ק"ג לנפש. ישראל ממוקמת במקום ה 3 בצריכת אבוקדו בעולם, אחרי מקסיקו וצ'ילה.
- טיפ לזירוז הבשלת האבוקדו - יש לשמור אותו בטמפרטורת החדר, כשהוא סגור בקרטון או שקית נייר, יחד עם בננה או תפוח.
- טיפ לשמירת חיי מדף מכסימאליים לאבוקדו - עד להבשלת הפרי יש לאחסן את האבוקדו בטמפרטורת החדר ועם הפיכתו לגמיש ובשל, יש לאחסנו בקירור למספר ימים קצר.