כתבות וחדשות

חזור

מספר עובדות על האבוקדו

08/08/2017
  • עץ האבוקדו הוא גדול ותדיר.
  • מוצאו של האבוקדו באזורים הטרופיים של אמריקה המרכזית ומקסיקו.
  • בתחילת המאה העשרים, החלו לנטוע אבוקדו כמטע מסחרי.
  • עצי האבוקדו הגיעו לארץ ישראל בתחילת שנות ה- 20 וחלקם קיימים עד היום ומניבים פרי, בבית הספר החקלאי "מקווה ישראל".
  • רק בשנות ה- 50, החלו לנטוע בישראל אבוקדו בהיקף ניכר. בשנת 1983 הגיעו שטחי האבוקדו בישראל ל- 120,000 דונם.

  • כיום, כ -50% מיבול האבוקדו בישראל נשלח ליצוא. בשוק המקומי גדלה צריכת האבוקדו משנה לשנה.
  • האבוקדו פורח וחונט בחודשי הקיץ, הקטיף והשיווק מתבצעים לאורך כל השנה בהתאם לזנים השונים .
  • זני האבוקדו העיקריים הגדלים בישראל: אטינגר, פוארטה, האס וריד .
  • הפרי מוכן לקטיף כששיעור השומן בו מגיע ל 9% ומעלה .
  • האבוקדו מצטיין בשיעור משמעותי של שמן ( 10%-18% ) והוא נוח לעיכול .
  • האבוקדו עשיר בוויטמינים A ומשפחת B, נטול כולסטרול לחלוטין! הוא מקור מצוין לוויטמין E ולסיבים תזונתיים.
  • האבוקדו מסייע להורדת רמת הכולסטרול בדם.
  • האבוקדו הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ומתאים להכנת מנות רבות החל ממרקים דרך סלטים, תוספות לבשר ודגים ועד לקינוחים .
  • הצריכה השנתית הממוצעת של אבוקדו בישראל הינה כ 5 ק"ג לנפש. ישראל ממוקמת במקום ה 3 בצריכת אבוקדו בעולם, אחרי מקסיקו וצ'ילה.
  • טיפ לזירוז הבשלת האבוקדו - יש לשמור אותו בטמפרטורת החדר, כשהוא סגור בקרטון או שקית נייר, יחד עם בננה או תפוח.
  • טיפ לשמירת חיי מדף מכסימאליים לאבוקדו - עד להבשלת הפרי יש לאחסן את האבוקדו בטמפרטורת החדר ועם הפיכתו לגמיש ובשל, יש לאחסנו בקירור למספר ימים קצר.