מתכונים

מתכון - סמוסה קשקבל ואבוקדו

סמוסה קשקבל ואבוקדו

סוג מתכון: טיגון | זמן הכנה: 40 דק' | רמת קושי: קל
מצרכים לבצק:
כוס קמח חומוס
כוס קמח לבן
חצי כפית מלח
4 כפות שמן קמחי
1/2 כוס מים
מצרכים למילוי:
קוביות מחצי אבוקדו
100 גרם גבינת קשקבל
4 בצלים ירוקים, קצוצים
כפית מיונז
פלפל גרוס

הכנת הבצק:
בקערה, שמים את שני סוגי הקמח, המלח והשמן ומתחילים לערבב בעזרת היד, תוך כדי הוספת המים. לשים לבצק גמיש, אך טיפה נוקשה. משמנים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים אל המקרר לשעה.

המילוי:
מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.

ההרכבה:
מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק וחותכים לרצועות ברוחב 5 ס"מ. מניחים כפית מהמלית בקצה כל רצועת בצק. מקפלים קצה כל רצועת הבצק לצורת משולש וממשיכים לקפל אל הקצה המקביל, עד לסגירת המשולש. מהדקים את כל צלעות המשולש.
מחממים היטב שמן לטיגון עמוק. מכניסים את הכיסונים אל השמן ומטגנים אותם כחצי דקה, רק עד להשחמה קלה. מגישים אותם חמימים.