כתבות וחדשות

חזור

עונת האגסים והאתגרים בגידול

07/09/2017
עונת האגסים הרשמית היא החל מספטמבר ועד מאי. את האגסים עצמם קוטפים בחודשים יוני-אוגוסט ומכניסים אותם לחדרים של אויר מבוקר. תהליך זה מאפשר לשווק אגסים לאורך כול העונה. קיים יבוא של אגסים ממספר מדינות בעיקר מספרד, ארגנטינה ויוון.

הצרכן הישראלי אוהב את הזן ספדונה שהוא יחסית קטן בגודלו אך מתוק וצבעו ירקרק. בעולם מגדלים זנים אחרים שהם גדולים יותר וצבעם החיצוני כולל כתמים חומים (למשל זן קונפרס). הישראלי פחות אוהב זנים אלו ומזהה את הכתמים החומים כמעידים על פרי רקוב.



כיום לא מפתחים זנים אחרים וגם אין גידול ונטיעות חדשות משמעותיות של אגסים. לאחר שנתיים של ביקוש מצד הצרכנים והקטנת הייבוא, מתחילה מגמת שינוי והשקעה של החקלאים בפרי זה
(נטיעות חדשות, וגידול פרי איכותי שתואם לחך הישראלי).