כתבות וחדשות

חזור

אחרי הכתבה הזאת תפסיקו לזרוק קליפות בננה

01/10/2017
 
מסתבר שהעולם המערבי המתגאה בקדמה וביתרונות המחזור שלו, דווקא הוא נשאר מאחור בכל הקשור במחזור אוכל. דווקא המזרח מקדים אותנו בהרבה. הלהיט החדש של מחזור אוכל הגיע גם אלינו: אכילת קליפות בננה – הן טעימות, בעלות טעם אקזוטי והכי חשוב בריאות. קליפות בננה עושות מצב רוח ומשדרגות מאכלים, קינוחים, תבשילים, שייקים והלהיט הגדול של קליפות הבננה – צ'יפס בננה. הגיע הזמן להכניס את קליפות הבננה למטבח שלנו.



אז מסתבר שאפשר לאכול את הקליפה של הבננה - אפילו רצוי. מסתבר שבמזרח הרחוק כבר עושים את זה מאז ומתמיד. בדרום הודו, הבננה והקליפה שלה היא מרכיב בסיסי כמעט כמו הקוקוס בתזונה היומית. בנוסף עלי הבננה משמשים כמצע להגשת האוכל. כל זאת, בזמן שבמערב זורקים את קליפת הבננה, הקשה והמרירה כלאחר יד וזוללים רק את מה שצהוב רך, נקי ומתוק.
מסתבר שקליפת הבננה מכילה ערכים גבוהים מאוד של ויטמינים B6 ו-B12, כמו גם מגנזיום ואשלגן. בנוסף, היא מכילה הרבה סיבים, פרוטאין ואנטי אוקסידנטים חזקים כמו לוטאין, שמגן על העיניים מפני קרינה ומקטין סיכוי לקטרקט ולמחלות רשתית אחרות. עוד יתרון שיש לקליפת הבננה שהיא מכילה גם טריפטופן, שמעלה את רמת הסרטונין המשפר את מצב הרוח, בדומה לאפקט שיש לפרוזק על גופנו. מחקר מצא שצריכה של תמצית קליפת בננה או אכילה של שתי קליפות ביום מעלה את רמות הסרטונין בדם משמעותית.

עוד סיבה ממש טובה לאכול את קליפות הבננה היא החומרים הנוספים והסיבים שמכילה קליפת הבננה. כל אלו גורמים מעודדים חילוף חומרים ובכך תורמים להרזיה ותחושת שובע.



אוקי הבנו, שווה לאכול קליפות בננה. עכשיו, איך אוכלים את זה?

קליפת הבננה היא סיבית וקשה מה שהופך אותה למרה ולא הכי טעימה בעולם. עם זאת, כמובן שהכי טוב לאכול אותה ככה – טרייה כמו שהיא. ככל שתבחרו בננה בשלה יותר הקליפה תהיה רכה ודקה יותר, אבל בכל זאת – סביר להניח שרובכם תעדיפו להעביר את הקליפה שלכם תהליך כלשהו, ולכן ההמלצה היא לבשל אותה במשך 10 דקות לפני שממשיכים. כמובן שחשוב גם לשטוף אותה היטב.
 
קליפות של בננה צהובה
 
לבננה צהובה ובשלה יש קליפה דקה ורכה יותר, והיא מתאימה בעיקר למשקאות שונים.


 
קליפות של בננה ירוקה
 
אפשר לבשל או לטגן אותן, עם הבננות או בנפרד. קליפות בננה ירוקה מתאימות יותר לתבשילים. אפשר להכין קארי עם קליפות בננה או צ'טני הודי מקליפות בננה, ואפשר גם לשלב אותן כמעט בכל תבשיל ירקות – הולך נהדר עם שעועית, תבלינים, חלב קוקוס וכל מה שאתם רגילים למצוא בתבשילי ירקות אסייתיים.